De ce Top 5 centrale termice pe gaz cu randament peste 97% ? Pentru că trăim vremuri tulburi și cu toate că în ultima perioadă gazele naturale s-au scumpit cu mult, pentru majoritatea populației, mai ales pentru cei care trăiesc la oraș, centrala termică pe gaz este cea mai bună opțiune de încălzire în sezonul rece.

Am ales astăzi o selecție de cinci centrale termice pe gaz cu randament peste 97% în condensare pe care dorim să vi le prezentăm având în vedere că sezonul rece se apropie și este momentul potrivit pentru achiziția sau înlocuirea acestora.

Achiziționarea și montarea unei centrale termice reprezintă o investiție cu impact pe termen lung în apartamentul sau casa dumneavoastră și de aceea vă recomandăm să analizați cele mai bune opțiuni sau să vă adresați unui specialist în cazul în care nu sunteți sigur.

1. Centrala termică pe gaz in condensare Beretta Ciao, IPX5D, termostat Wifi BeSmart, kit de evacuare inclus, 24 kW

Centrala Berreta Ciao de 24kw este o centrală murală de ultimă generație, în condensație, cu dimensiuni compacte și o greutate redusă ce folosește drept combustibil gazul natural.

Toți parametrii sistemului central pot fi accesați prin intermediul interfeței digitala touchpad care simplifică utilizare acesteia – prin simpla atingere a celor 7 puncte ale interfeței. Fiecare atingere generează un sunet care iți confirmă că operațiunea a fost efectuată. De asemenea centrala vine însoțită pe lângă kit-ul de evacuare și de un termostat Wifi BeSmart care îți permite să controlezi centrala și implicit temperatura ambientală de pe telefon, laptop sau tabletă.

Caracteristici cheie

 • interfață digitală touchpad
 • schimbător de caldură din oțel inoxidabil
 • funcție anti-îngheț
 • funcționare silențioasă
Top 5 centrale termice pe gaz cu randament peste 97%

Centrala termică pe gaz în condensare Beretta Ciao, IPX5D, termostat Wifi BeSmart, kit de evacuare inclus, 24 kW


2. Centrala termică pe gaz în condensare ARISTON ALTEAS ONE NET 24

Centrala Alteas One Net este recomandată pentru încalzirea locuințelor și prepararea de apa caldă menajeră în regim instant. Această centrală are un raport de modulare de 1:10 și o pompă complet modulantă rezultând astfel un consum de energie este foarte scăzut. Eficiența gazelor de ardere este de 97,4 %.

Noul design de care beneficiază centrala termică Alteas One Net se potrivește în orice împrejurare și dă o nota de hi-tech ambientului în care este instalată. Designul este și el unul compact datorită reconfigurării componentelor interne. Centrala termică Alteas One Net vine echipată pentru funcția Ariston Net, modulul wi-fi fiind inclus în placa electronică a centralei, puteți astfel programa centrala direct din aplicatia de pe smartphone, tableta sau calculator prin internet chiar și atunci când nu sunteți acasă. 

Caracteristici cheie

 • programare orară integrată
 • display touch-screen
 • schimbător de caldură oțel-inox nou, patentat Ariston – XtraTech
 • autodiagnoză activă

Centrala termică pe gaz în condensare ARISTON ALTEAS ONE NET 24


3. Centrala termică pe gaz în condensare Viessmann Vitodens Z024058, WI-FI, 25 kW

Pe locul 3 în lista top 5 centrale termice pe gaz cu randament peste 97% regăsim cazanul în condensație combi Vitodens 050-W ce include un schimbător de caldură integrat pentru prepararea apei calde menajere. Acesta se adaptează automat la toate tipurile de gaz și asigură o ardere continuă curată și eficientă, pentru a asigura incalzirea apei de consum, puterea nominală de preparare a apei calde menajere fiind de la 10 la 45 °C.

Caracteristici cheie

 • putere nominală de caldură de la 3,2 pana la 25 kW
 • randament normat 98%
 • domeniu de modulare pana la 1:8
 • display LCD, se conectează la Wifi și poate fi controlată de la distanță prin intermediul dispozitivelor mobile
Top 5 centrale termice pe gaz cu randament peste 97%

Centrala termică pe gaz în condensare Viessmann Vitodens Z024058, WI-FI, 25 kW


4. Centrală termică pe gaz în condensare IMMERGAS VICTRIX OMNIA 25

O altă centrală pe care o recomandăm este modelul Immergas Victrix Omnia 25. Aceasta este o centrală termică murală în condensare ce folosește combustibil gazos. Amplasarea acesteia se face pe perete, are o putere termică de 24 kW și se pretează la încalzirea locuințelor individuale și la prepararea de apă caldă menajeră în regim instant. Centrala Immergs Victrix Omnia 25 este certificată în clasa A de eficiență și este extrem de compactă versatilă putând fi montată și încadrată în orice spațiu.

Caracteristici cheie

 • Sistem de ardere auto-adaptativ
 • Clasa 6, cea mai ecologica sub aspectul emisiilor reduse de oxizi de azot (NOx)
 • înaltă eficiență sezonieră – domeniu de modulare a puterii 20 – 100%
 • Serpentină unică din oțel inoxidabil fără îngustări 

Centrală termică pe gaz în condensare IMMERGAS VICTRIX OMNIA 25


5. Centrală termică pe gaz în condensare Ariston 30 KW HS Premium, IPX5D, 30 kW

Ultimul model propus astăzi este o centrală Ariston ce are varianta de putere de la 6,5 până la 30 kW, astfel că acest cazan este eficient din punct de vedere energetic, datorită eficienței energetice normate de până la 108%. Datorita zgomotului redus în timpul funcționării dar și a dimensiunilor compacte, centrala Ariston 30KW HS Premium, IPX5D este ideală pentru motajul în zonele locuibile din cadrul apartamentelor sau caselor unifamiliale.

Caracteristici cheie

 • randament la sarcină maximă: 97,1% 
 • ceas programabil analogic pentru program zilnic și săptămânal
 • domeniu de modulație până la 1:4 
 • automatizare electronică a circuitelor și termostat de protecție la îngheț
Top 5 centrale termice pe gaz cu randament peste 97%

Centrală termică pe gaz în condensare Ariston 30 KW HS Premium, IPX5D, 30 kW


Consideri articolul Top 5 centrale termice pe gaz cu randament peste 97% util ? Ajută-i și pe alții să îl citească. Distribuie folosind butoanele de mai jos.

Top 5 centrale termice pe gaz cu randament peste 97%