Cum să îți vinzi telefonul vechi cu maxim de profit, probabil este întrebarea pe care mulți dintre noi și-o pun atunci când vor să scape de vechiul telefon și să cumpere unul nou. Când vine timpul să vinzi sau să îți schimbi vechiul telefon, nu vrei să pierzi nici un leu. Sfaturile de mai jos vă pot ajuta să obțineți mai mulți bani de la operatorul dvs. de telefonie sau de la un alt comerciant de genul celor de la Flip.ro atunci când sunteți gata să faceți o afacere prin care să vindeți vechiul telefon.

Te-ai decis să-ți vinzi vechiul telefon Android sau iPhone acum sau poate în viitor? Poate că îți dorești un dispozitiv nou, cum ar fi iPhone 14, Galaxy S21, Note 20 Ultra sau Huawei P50 și dorești să recuperezi o parte din costuri. Sau poate ai telefoane mai vechi pe acasă pe care nu le folosești cu adevărat și nici nu le-ai găsit altă utilizare. Sau poate doar ai nevoie de niște bani în plus și vrei să treci la un model de telefon mai ieftin.
Oricare ar fi motivul, este important să știi cum să obții cei mai mulți bani pentru dispozitivul tău și care sunt opțiunile tale pentru a vinde sau a tranzacționa telefonul către un operator sau pentru a folosi o platformă precum Facebook Marketplace sau Flip.ro Deși nu poți controla rata deprecierii telefonului, vânzarea unui dispozitiv în stare bună ar putea însemna o diferență de câteva sute de lei. Ideal este să te gândești la aceste lucruri din timp, nu cu câteva zile înainte de a te hotărâ să vinzi. Iată la ce trebuie să fii atent.

Orice ai face, ia-i telefonului tău o husă de protecție

Da, probabil este cam inestetică. Dar, da, ai nevoie de una: probabil că folosești deja o carcasă pentru a nu sparge ecranul delicat de sticlă și spatele telefonului. Știm, știm, cu această carcasă probabil telefonul tău nu-și mai arată adevăratul design sau culoarea superbă, dar dacă dorești să păstrezi telefonul fără zgârâieturi și fisuri pentru momentul când îl cei vinde, o husă este cea mai bună alegere.
Sfat: Cumpărați husa înainte de a începe să utilizați telefonul. Telefoanele pot cădea și se pot sparge în câteva minute de la ieșirea din cutie.
Ce husă trebuie să căutați: Una cu acoperire completă în jurul marginilor și cu o mică muchie — chiar și una de câțiva milimetri — între ecran și buza carcasei.

Cumpără o folie de protecție pentru ecran. Acum !

De ce ai nevoie de o folie: Foliile de protecție sunt ecrane de sacrificiu pe care le așezi deasupra ecranului original al telefonului. Cumpărați una de sticlă, nu de plastic. Există o mulțime de astfel de folii atât în magazinele din jurul tău (de ex. insulele din Mall-uri, centre comerciale, etc).sau online. O folie de calitate poate costa, dar o astfel de protecție pentru ecran de 100 de lei față de una de 20 de lei merită pe termen lung mai ales dacă te ajută să obții sute de lei în plus pentru telefonul tău atunci când vine timpul să-l vinzi sau să-l schimbi.
Păstrează una de rezervă: foliile de protecție se pot deteriora atunci când scăpați telefonul — pentru asta sunt de fapt. Nu este o idee rea să ai o rezervă la îndemână în cazul în care a ta se sparge, așa că nu vei rămâne fără protecție dacă trebuie să o schimbi.

Păstrează cutia telefonului și toate accesoriile

Da, pe bune: operatorii de telefonie vor prefera să aibă încărcătorul tău original, dar s-ar putea să nu le pese de cutie atunci când faci un upgrade la telefon. Dar dacă vinzi telefonul printr-un portal de tipul Flip.ro, de exemplu, cumpărătorul tău ar putea fi interesat ca pachetul să fie complet și să conțină și cutia. Revinderea telefonului în starea sa inițială – sau cât mai apropiat – va face dispozitivul tău să aibă mai multe șanse de vânzare, ceea ce se traduce în mai mulți bani.

Câți bani poți lua pe telefonul tău vechi ?

Suma pe care o poți obține pentru un telefon variază foarte mult în funcție de model, vârstă și starea acestuia. Atunci când este vorba despre un telefon de top chiar dacă mai vechi, de ex. iPhone XS sumele pot ajunge până la 1.500 de lei. Asta depinde mult de factorii enumerați mai sus și de platforma pe care vei face schimbul.

Curăță bine telefonul înainte de a-l vinde

Curățenia înseamnă bani: acesta este un lucru important, indiferent dacă îți vinzi telefonul unui străin, printr-un partener cum sunt cei de la Flip.ro, sau dacă îl dai buy-back către operatorul de telefonie mobilă. Vei obține mai mult pentru un telefon care arată și funcționează ca nou decât veți obține pentru un telefon care pare că are deasupra o “crustă” care pur și simplu face telefonul să pară defect.
Deoarece nu vei fi plătit până când cumpărătorul nu vă inspectează dispozitivul, este posibil să nu obți prețul cerut dacă telefonul folosit nu corespunde așteptărilor. Curățarea telefonului în mod corect înainte de a-l trimite merită tot efortul.
Accesoriile ? Ștergeți atât cutia cât și carcasa/husa cu o cârpă ușor umedă sau un prosop de hârtie. Nimeni nu vrea să-ți cumpere murdăria.

La final, 6 lucruri care te vor ajuta să descoperi cum să îți vinzi telefonul vechi cu maxim de profit:

  • Este într-o condiție bună
  • Are o vechime de 1-2 ani
  • Este un model premium
  • Este un brand popular (Apple, Samsung)
  • Are o culoare cu cerere mare (de ex. negru sau gri se va vinde mult mai usor decat auriul)
  • Folosești o platforma consacrată precum Flip.ro

Dacă doar vrei să afli cât valorează vechiul tău telefon sau te-ai decis să-l vinzi sau chiar să cumperi un telefon folosit dar verificat vizitează partenerul nostru acum !


Cum să îți vinzi telefonul vechi cu maxim de profit