Dormitul pe o saltea greșită poate provoca sau agrava durerea lombară. Lipsa sprijinului de la o saltea întărește postura proastă de somn, încordează mușchii și nu ajută la menținerea coloanei vertebrale aliniate, toate acestea contribuind la durerea lombară. După ce vei parcurge acest articol vei ști cum să alegi cea mai bună saltea pentru a scăpa de durerile de spate.
Confortul din timpul somnului este de asemenea de slabă calitate dacă o saltea nu se potrivește cu preferințele individuale. O saltea care oferă atât confort, cât și sprijin pentru spate ajută la reducerea durerilor de spate, permițând structurilor din coloana vertebrală să se odihnească cu adevărat și să se revitalizeze în timpul nopții.

Având în vedere varietatea mare de saltele de pe piață, alegerea saltelei potrivite poate fi dificilă. Următoarele sfaturi practice sunt concepute pentru a ajuta pacienții cu dureri de spate să aleagă cea mai bună saltea atât pentru sprijinul spatelui, cât și pentru confortul somnului:

1. Preferința personală ar trebui să determine în cele din urmă care saltea este cea mai bună. Nu există un singur stil sau tip de saltea care să funcționeze pentru toate persoanele cu dureri de spate. Orice saltea care ajută pe cineva să doarmă fără dureri și rigiditate este cea mai bună saltea pentru acel individ. Pacienții cu dureri de spate ar trebui să aleagă salteaua care corespunde standardelor lor de confort și sprijin și le permite să aibă un somn bun.
2. Documentați-vă și întrebați despre componentele fizice ale saltelei. Arcurile interioare sau buretele unei saltele asigură suportul necesar corpului. Modelele de saltele disponibile variază în ceea ce privește numărul și aranjamentul arcurilor sau fermitatea buretelui. Căptușeala de deasupra saltelei vine și ea în diferite grosimi. Adâncimea saltelei variază de obicei între 15 și 35 cm adâncime. Alegerea numărului de arcuri, a fermității buretelui, a tipului de căptușeală și a adâncimii saltelei ar trebui să fie determinată de preferințele individuale.
3. Găsiți o saltea cu suport pentru spate. O saltea bună ar trebui să vă ofere sprijin pentru curbele naturale și alinierea coloanei vertebrale. Cantitatea potrivită de sprijin pentru spate ajută, de asemenea, pacientul să evite durerile musculare dimineața. Deși nu există multe date clinice despre saltele, un studiu a constatat că saltelele cu fermitate medie oferă de obicei mai multă ameliorare a durerilor de spate decât saltelele ferme.
4. Obțineți un echilibru între susținerea spatelui și confort. Confortul general în timpul somnului pe saltea este la fel de important ca și suportul suficient pentru spate. Dormitul pe o saltea prea fermă poate provoca dureri în punctele de presiune. O saltea cu fermitate medie poate fi mai confortabilă, deoarece permite umerilor și șoldurilor să se afunde ușor. Pacienții care doresc o saltea mai fermă pentru susținerea spatelui pot obține una cu căptușeală mai groasă pentru un confort sporit.
5. Urmăriți când este timpul să cumpărați o saltea nouă. Dacă o saltea veche se lasă vizibil în mijloc sau nu mai este confortabilă, probabil că este timpul să achiziționați una nouă. O soluție pe termen scurt este punerea unor scânduri sub o saltea veche pentru a o împiedica să se lase în mijloc, totuși într-un final va fi nevoie să o înlocuiți.

Când cumpărați o saltea, este important să fiți conștienți de calitatea și valoarea fiecărei potențiale achiziții. La ce ar trebui sa fiți atenți pentru a putea afla cum să alegi cea mai bună saltea pentru a scăpa de durerile de spate veți afla parcurgând în continuare acest articol.

1. Cumpărați luând în calcul cea mai bună valoare și calitate a saltelei, mai degrabă decât cel mai mic preț. Saltelele cu mai multe arcuri sau burete de calitate și căptușeală mai groasă tind să fie de calitate superioară și, de asemenea, mai scumpe; cu toate acestea, un preț mai mare nu garantează că salteaua este mai confortabilă sau cu un mai bun suport lombar. Magazinele de saltele (atât cele fizice cât și cele online) au adesea reduceri și promoții, așa că este o idee bună să te documentezi temeinic după ce ai găsit salteaua potrivită.
2. Testați salteaua înainte de a o cumpăra dacă aveți această posibilitate. Pentru a încerca saltele, oamenii pot încerca să doarmă pe diferite mărci și modele în hoteluri de exemplu sau la cunoștințe înainte de a merge la un magazin de saltele. Când cumpărați dintr-un magazin, ar trebui să stați întinși pe saltea timp de câteva minute pentru a vă decide dacă se potrivește cu cee ace căutați. Dacă două persoane vor dormi pe salteaua respectivă, ambele ar trebui să o testeze în același timp pentru a se asigura că au suficient spațiu și că ambele sunt confortabile pe același stil de saltea.
3. Cumpărați saltele din magazine și de la companii de încredere. Luați în considerare serviciul pentru clienți oferit de magazinul de saltele, cum ar fi opțiunile de livrare, garanția și îndepărtarea saltelelor vechi precum și politica de returnare a magazinului. Căutați magazine de saltele unde clienții pot returna o saltea dacă nu sunt mulțumiți de calitatea sau confortul acesteia după ce au dormit pe ea o perioadă semnificativă de timp (de exemplu, de la câteva săptămâni până la o lună așa cum este cazul magazinului online de saltele Ortopedicus de exemplu).

Sfaturi pentru întreținere

Pentru a ajuta la păstrarea calității unei saltele noi, aceasta ar trebui repoziționată la fiecare șase luni pentru a vă asigura că salteaua este uzată uniform. Acest procedeu include rotirea la 180 de grade și întoarcerea saltelei pe lungime în mod regulat. De asemenea ar trebui să luați în considerare și suportul adecvat pentru saltea sau somiera cum este denumit acest suport. Fie că folosiți o somieră cu lamele sau un suport din PAL trebuie să vă asigurați că există o ventilare adecvată pentru ca umiditatea cauzată de transpirație să se poată elimina.
Alegerea unei noi saltele care să fie confortabilă, cu un bun suport al corpului și de înaltă calitate este importantă pentru a ajuta persoanele cu dureri de spate să aibă un somn sănătos.
Înțelegând compoziția fizică a unei saltele și fiind determinați să aflați despre interiorul unei saltele, puteți evalua și compara cu precizie modelele de saltele existente. Unele magazine de saltele vor avea disponibile secțiuni ale produsului pentru a vedea interiorul; acesta este un bun ajutor în înțelegerea și măsurarea calității saltelei.

Componentele cheie ale unei saltele bune sau cum să alegi cea mai bună saltea pentru a scăpa de durerile de spate.

Următoarele componente fizice sunt caracteristicile importante ale majorității saltelelor de înaltă calitate.

Arcurile și spiralele saltelei oferă suport pentru spate

Sârma din bobine vine în grosimi diferite, iar un număr de ecartament mai mic indică un fir mai gros, mai rigid și o saltea mai fermă. O concentrație mai mare de bobine de oțel poate indica o saltea de calitate superioară, dar acest lucru nu înseamnă că cel mai mare număr este cel mai bun: pacienții ar trebui să-și folosească propria judecată cu privire la salteaua care este cea mai potrivită pentru a oferi sprijin și pentru a ajuta la atenuarea durerilor de spate.

Căptușeala saltelei ofera confort

Pe lângă spirele cu arc dintr-o saltea, căptușeala de deasupra saltelei este un alt indicator de calitate. Căptușeala saltelei este de obicei realizată din materiale precum spumă poliuretanică, poliester expandat sau vată de bumbac. Căptușeala extinsă a saltelei este adesea mai scumpă, dar mulți oameni o consideră mai confortabilă și merită costul suplimentar.

Căptușeală de mijloc într-o saltea

Acest tip de căptușeală pentru saltea se află chiar sub stratul superior matlasat și este de obicei realizată din spumă. Când priviți o secțiune transversală a saltelei, spumele mai moi se simt aproape umede la atingere, în timp ce spumele mai ferme nu vor reveni la fel de repede la forma inițială. Următorul strat de căptușeală a saltelei este realizat din vată de bumbac, care poate varia în grosime la diferite modele de saltele și chiar în cadrul unei singure saltele. Acest lucru face ca salteaua să se simtă mai fermă în unele zone decât în altele, cum ar fi o fermitate crescută în mijlocul saltelei de exemplu.

Captuseala de izolare a saltelei

Această căptușeală se află deasupra arcurilor elicoidale, astfel încât acestea să nu fie simțite din partea superioară a saltelei și, de asemenea, protejează spiralele de deteriorarea straturilor superioare ale saltelei.

Husa saltelei și matlasarea

Stratul exterior al saltelei constă dintr-o pânză / husă, care este de obicei un amestec de poliester sau bumbac-poliester la o saltea de bună calitate. Matlasarea saltelei se face deasupra de straturile superioare de căptușeală. Este o idee bună să examinați calitatea cusăturilor urmărind ca acestea să fie consistente, neîntrerupte.

Fundația saltelei

Fundația sau arcurile adaugă un alt nivel de sprijin saltelei. Aceasta consta de obicei dintr-un cadru din lemn sau metal cu arcuri. Un cadru simplu din lemn poate face saltelele să se simtă mai dure decât un cadru cu arcuri. O fundație de saltea din lemn trebuie achiziționată numai dacă lemnul nu are crăpături și este drept.

Saltele din spumă

Ca o alternativă la saltelele tradiționale, unele tipuri de saltele sunt construite în întregime sau în mare parte din spumă cu memorie sau spumă de latex. Ele pot fi achiziționate în diferite densități. Unele saltele din spumă sunt făcute din mai multe straturi de spumă lipite împreună, în timp ce altele au un miez de spumă în centru. Saltelele din spumă vin în diferite grade de fermitate pentru a oferi o selecție mai mare pentru sprijin și confort pentru spate. Alegerea între o saltea din spumă și o saltea tradițională cu arcuri se bazează pe preferințele personale.
Dacă te-ai hotărât să achiziționezi o saltea nouă te invităm să vizitezi magazinul partenerului nostru.

Cum să alegi cea mai bună saltea pentru a scăpa de durerile de spate

S-ar putea să te intereseze și ...